ATOMICAT ROCKERS VOL. 6: THE JUKE BOX MAN - VARIOUS ARTISTS

Artiest info
Website
facebook
 

In de jaren ’50 werden er enorm veel liedjes opgenomen, vooral in het rock’n’roll-genre. Meestal waren dat nummers die amper twee minuten lang duurden. Het is dat soort songs die geselecteerd worden door Dee Jay Mark Armstrong voor de verzamelalbums die hij heeft samengesteld voor het retrolabel ‘Atomicat Records’. Die compilaties draaien vaak om een specifiek thema zoals bijvoorbeeld platen die indertijd in de toen immens populaire jukebox belanden en door muziekliefhebbers eenvoudigweg geselecteerd konden worden na het inwerpen van een muntstuk in het toestel.

In de serie ‘Atomic Rockers’ zijn we zo toegekomen aan de zesde editie die op de markt wordt gelanceerd onder de titel “The Juke Box Man”. De vorige compilaties in deze serie waren “Rock-A-Beatin’ Boogie”, “Crazy Crazy Party” en “Rockin’ Up A Storm” uit 2021 en de in 2022 uitgebrachte albums “Do You Wanna Dance” en “Dungaree Cutie”. Net als bij de vorige uitgaven verzamelde Mark Armstrong ook nu weer 28 nummers die tussen 1955 en 1960 voor leuk swingen en rocken op de dansvloer zorgden. Zoals meestal het geval is bij deze verzamelalbums gaat het ook nu om artiesten en liedjes die niet zo gekend zijn bij het grote publiek, maar daarom niet minder catchy en leuk om te horen zijn.

Op de twee audiovideo’s onderaan deze recensie kunt u twee van deze 28 tracks beluisteren met twistkoning Chubby Checker in het nummer “Schooldays, Oh, Schooldays” en de van de wereldhit “Judy In Disguise” gekende formatie ‘John Fred And His Playboys’ die hier de song “Shirley” brengen, een nummer dat veel later ook gecoverd werd door Shakin’ Stevens. Andere nummers die u misschien nog wel bekend in de oren kunnen klinken zijn “Book Of Love” van ‘The Blazers’ uit 1958 en een jaartje eerder origineel in een doo-wop-versie uitgebracht door ‘The Monotones’. Er is ook de versie van “Whole Lot Of Shakin’ Going On” in 1963 door ‘The Centurys’ dat al in 1958 een grote hit was geworden in de versie van Jerry Lee Lewis. En kent u de song “Bonnie Lou” van ‘Jan And Arnie’ die geschreven werd door Chuck Berry. Als u nog eens in stijl zou willen rocken zoals in ‘den goeden ouden tijd’, dan kunnen we u de aanschaf van deze serie ‘Atomicat Rockers’ met 60 en 70 jaar oude rock’n’roll-liedjes warm aanbevelen. Er zit een hele grote brok muziekgeschiedenis verpakt in de 6 x 28 tracks op deze verzamelalbums en daar kunnen wij als echte muzieknostalgici met veel plezier van genieten.

(valsam)